• PRO TV
  • “Asta e mireasa ta, te rog să nu o bați!” Un tată și-a vândut fetița de 9 ani unui bărbat de 55

“Asta e mireasa ta, te rog să nu o bați!” Un tată și-a vândut fetița de 9 ani unui bărbat de 55

“Asta e mireasa ta, te rog să nu o bați!” Un tată și-a vândut fetița de 9 ani unui bărbat de 55

Parwana Malik, o fetiță de numai 9 ani, a fost vândută de tatăl ei pentru a fi soția unui bărbat de 55 de ani. Și nu este un caz singular. În Afghanistan, multe familii își vând copiii din cauza sărăciei. Totul a fost filmat într-un documentar transmis de CNN.

În imaginile emoționante, tatăl pare cuprins de remușcări și îl roagă pe bărbatul de 55 de ani să nu o bată pe copilă. “Aceasta este mireasa ta. Ai grijă de ea. Ești responsabil de ea acum, te rog să nu o bați”, a spus tatăl.

Părinții Parwanei spun că nu a avut de ales și că au fost nevoiți să o vândă ca să supraviețuiască. Nu au casă și de 4 ani locuiesc într-o tabăra, unde supraviețuiesc doar datorită ajutoarelor. Câștigă cam 2,5 euro pe zi. Dar de când conducerea țarii a fost preluată de talibani, ajutoarele din străinătate au întârziat să mai vină. Sute de familii ca ale Parwanei nu mai au ce să pună pe masă.

Vândută pe mai puțin de 2000 de euro

“Tata mă vinde pentru că nu avem pâine, orez sau faina. M-a vândut unui bărbat bătrân”, spune micuța.

Tatăl zice că a încercat fără succes să își găsească de lucru și și-a trimis până și soția la cerșit. “Suntem 8 membri. A trebuit să o vând ca ceilalți să supraviețuiască”.

Micuța a fost vândută pe contravaloarea a 1880 de euro, în diverse bunuri. 

Bărbatul de 55 de ani susține că are deja o soție și că micuță va fi pusă la muncă în casă. “A fost ieftină, pentru că tatăl ei este foarte sărac și are nevoie de bani. Va lucra în casa mea, o voi trata ca pe un membru al familiei. Nu o voi bate”, spune bărbatul, însă tatăl fetei nu este tocmai convins de promisiunile acestuia.

Zeci de familii își vând copiii, de sărăcie

Magul este o fetiță de numai 10 ani care este forțată de părinții ei să se căsătorească cu un bărbat de 70! Doar așa familia ei își poate plăti datoria de aproape 1800 de euro. “Chiar nu vreau să fac asta. Dacă mă vor obliga, o să mă sinucid”, spune fetiță. Tatăl ei este amenințat de cel care i-a împrumutat banii. “Chiar dacă nu îi dau fata, va veni și o va lua singur”.

O altă familie cu 9 membri își vinde fiicele de 4 și 9 ani pentru a supraviețui. Primesc pentru fiecare aproape 1000 de euro.


Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni