• PRO TV
  • Meghan Markle s-a ales cu despăgubiri importante după scandalul cu tabloidele britanice

Meghan Markle s-a ales cu despăgubiri importante după scandalul cu tabloidele britanice

Meghan Markle s-a ales cu despăgubiri importante după scandalul cu tabloidele britanice

Încălcarea vieții private a Ducesei de Sussex costă ziarele britanice milioane de euro. Megan Markle a obținut în instanță despăgubiri record.

Meghan Markle a câștigat procesul cu publisherul ziarelor Daily Mail și Mail on Sunday, iar un judecător a decis marți suma pe care acesta trebuie să o achite Ducesei. Pentru încălcarea vieții private, Associated Newspapers va trebui să plătească, în primă fază, 520.000 de euro

Suma este doar o parte din prejudiciul de imagine calculat de Ducesă, care a solicitat ziarelor despăgubiri de 1,7 milioane de euro. Conform documentelor depuse la dosar, citate de The Sun, Ducesa a cerut ca jumătate din această sumă să-i fie achitată în termen de 14 zile.

Mai mult, Meghan Markle a mai cerut în instanță ca cele două ziare să recunoască public că i-au încălcat viața privată și să afișeze acest lucru la loc vizibil. 

Conform avocatului Ducesei, aceasta vrea ca ziarul Mail on Sunday să publice pe prima pagină o declarație din care să reiasă că ea a câștigat procesul împotriva publicației, iar Daily Mail să păstreze o notă similară pe site vreme de 6 luni.

O cerere de apel depusă de proprietarii ziarului Mai on Sunday a fost refuzată de instanță, ceea ce înseamnă că publicația nu mai poate întoarce decizia de marți. Reprezentanții publicației s-au declarat dezamăgiți.

Suntem dezamăgiți de decizia judecătorului de a nu permite ca dosarul referitor la viața privată să fie decis la proces și de refuzul de a autoriza apelul de azi. Vom solicita Curții de Apel permisiunea de a face contestație în legătură cu deciziile sale, atât cu privire la revendicările privind viața privată, cât și cele referitoare la drepturile de autor”, a declarat acesta, conform sursei citate.

Meghan Markle a dat în judecată publisherul ziarelor Mail on Sunday și Daily Mail după ce acestea au publicat, în serial, o scrisoare privată pe care Ducesa i-a trimis-o tatălui ei, cu care era în conflict. 

Chiar dacă scrisoarea a fost furnizată presei de tatăl Ducesei, instanța a considerat că Meghan deținea, în parte, drepturi de autor asupra ei. Însă, procesul s-a concentrat pe faptul că viața privată a Ducesei a fost grav încălcată odată cu publicarea unei scrisori intime.

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans. Vezi și noua ofertă de filme și seriale, doar pe voyo.ro!

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Cum să faci cele mai tari ședințe foto

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni